RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQs

In this chapter, we provide RS Aggarwal Solutions for Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQs Maths for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RS Aggarwal Solutions for Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQs Maths pdf, free RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQs Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 10
SubjectMaths
ChapterChapter 11
Chapter NameArithmetic Progressions
ExerciseMCQs
CategoryRS Aggarwal Solutions

RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQs PDF

Question 1.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 1.1

Question 2.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 2.1

Question 3.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 3.1

Question 4.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 4.1

Question 5.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 5.1

Question 6.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 6.1

Question 7.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 7.1

Question 8.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 8.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 8.2

Question 9.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 9.1

Question 10.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 10.1

Question 11.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 11.1

Question 12.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 12.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 12.2

Question 13.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 13.1

Question 14.
Solution:
Sum of first n odd natural numbers = (n)²
Sum of first 20 odd natural numbers = (20)² = 400 (c)

Question 15.
Solution:
First 40 positive integers divisible by 6 are 6, 12, 18, 24, … to 40 terms
Here, a = 6, d = 6, n = 40
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 15.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 15.2

Question 16.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 16.1

Question 17.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 17.1

Question 18.
Solution:
In an AP,
a18 – a14 = 32
Let a be the first term and d be the common difference, then
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 18.1

Question 19.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 19.1

Question 20.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 20.1

Question 21.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 21.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 21.2

Question 22.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 22.1

Question 23.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 23.1

Question 24.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 24.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 24.2

Question 25.
Solution:
Sum of first 16 terms of AP 10, 6, 2, …
Here, a = 10, d = 6 – 10 = -4, n = 16
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 25.1

Question 26.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 26.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 26.2

Question 27.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 27.1

Question 28.
Solution:
In an AP, T17 = T10 + 21
Let a be the first term and d be the common difference, then
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 28.1

Question 29.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 29.1

Question 30.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 11 Arithmetic Progressions MCQS 30.1

All Chapter RS Aggarwal Solutions For Class 10 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class10

All Subject NCERT Solutions For Class 10

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rsaggarwalsolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.