RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQs

In this chapter, we provide RS Aggarwal Solutions for Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQs Maths for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RS Aggarwal Solutions for Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQs Maths pdf, free RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQs Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 10
SubjectMaths
ChapterChapter 8
Chapter NameTrigonometric Ratios of Complementary Angles
ExerciseMCQs
CategoryRS Aggarwal Solutions

RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQs

Question 1.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 1.1

Question 2.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 2.1

Question 3.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 3.1

Question 4.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 4.1

Question 5.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 5.1

Question 6.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 6.1

Question 7.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 7.1

Question 8.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 8.1

Question 9.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 9.1

Question 10.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 10.1

Question 12.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 12.1

Question 13.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 13.1

Question 14.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 14.1

Question 15.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 15.1

Question 16.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 16.1

Question 17.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 17.1

Question 18.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 18.1

Question 19.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 19.1

Question 20.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 20.1

Question 21.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 21.1

Question 22.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 22.1

Question 23.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 23.1

Question 24.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 24.1

Question 25.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 25.1

Question 26.
Solution:
Correct option: (b)
sec260° – 1 = (2)2 – 1 = 4 – 1 = 3.

Question 27.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 27.1

Question 28.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 28.1

Question 29.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 29.1

Question 30.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 30.1

Question 31.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 31.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 31.2

Question 32.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 32.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 32.2

Question 33.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 33.1

Question 34.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 34.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 34.2

Question 35.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 35.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 35.2

Question 36.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 36.1

Question 37.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 37.1

Question 38.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 38.1

Question 39.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 39.1

Question 40.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 40.1
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 40.2

Question 41.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 41.1

Question 42.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 42.1

Question 43.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 43.1

Question 44.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 44.1

Question 45.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 45.1

Question 46.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 46.1

Question 47.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 47.1

Question 48.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 48.1

Question 49.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 49.1

Question 50.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 50.1

Question 51.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 51.1

Question 52.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 52.1

Question 53.
Solution:
RS Aggarwal Solutions Class 10 Chapter 8 Trigonometric Ratios of Complementary Angles MCQ 53.1

All Chapter RS Aggarwal Solutions For Class 10 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class10

All Subject NCERT Solutions For Class 10

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rsaggarwalsolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.