RS Aggarwal Solutions Class 6 Chapter 3 Whole Numbers Exercise 3C

In this chapter, we provide RS Aggarwal Solutions for Class 6 Chapter 3 Whole Numbers Exercise 3C for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RS Aggarwal Solutions for Class 6 Chapter 3 Whole Numbers Exercise 3C pdf, free RS Aggarwal Solutions Class 6 Chapter 3 Whole Numbers Exercise 3C book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 6
SubjectMaths
ChapterChapter 3
Chapter NameWhole Numbers
Exercise3C
CategoryRS Aggarwal Solutions

RS Aggarwal Class 6 Chapter 3 Whole Numbers Ex 3C Download PDF

Question 1.
Solution:
RS Aggarwal Class 6 Solutions Chapter 3 Whole Numbers Ex 3C 1.1
RS Aggarwal Class 6 Solutions Chapter 3 Whole Numbers Ex 3C 1.2

Question 2.
Solution:
RS Aggarwal Class 6 Solutions Chapter 3 Whole Numbers Ex 3C 2.1

Question 3.
Solution:
(i) 463 – 9
= 464 – 1 – 9
= 464 – 10
= 454
(ii) 5632 – 99
= 5632 – 100 + 1
= 5633 – 100
= 5533
(iii) 8640 – 999
= 8640 – 1000 + 1
= 8641 – 1000
= 7641
(iv) 13006 – 9999
= 13006 – 10000 + 1
= 13007 – 10000
= 12007

Question 4.
Solution:
Smallest number of 7-digits = 1000000
Largest number of 4-digits = 9999
Required difference = (1000000 – 9999)
= 990001

Question 5.
Solution:
Deposit in the beginning = Rs. 136000
Next day withdrew = Rs. 73129
Amount left in the bank account = Rs. 136000 – 73129
= Rs. 62871

Question 6.
Solution:
Amount withdrawn from the bank = Rs. 1,00,000
Cost of TV set = Rs. 38750
Cost of refrigerator = Rs. 23890
Cost of jewellery = Rs. 35560
Total amount spent on her purchase = Rs. (38750 + 23890 + 35560)
= Rs. 98200
Amount left with her – Rs. 1,00,000 – Rs. 98200
= Rs. 1800

Question 7.
Solution:
Population of a town = 110500
Increase in 1 year = 3608
Persons left or died = 8973
The population at the end of year = 110500 + 3608 – 8973
= 114108 – 8973
= 105135

Question 8.
Solution:
(i) We have n + 4 = 9
n = 9 – 4 = 5
n = 5
(ii) n + 35 = 101
Subtracting 35 from both sides
n + 35 – 35 = 101 – 35
=> n = 66
n = 66
(iii) n – 18 = 39
Adding 18 to both sides
n – 18 + 18 = 39 + 18
=> n = 57
n = 57
(iv) n – 20568 = 21403 Adding 20568 to both sides
n – 20568 + 20568 = 21403 + 20568
n = 41971

All Chapter RS Aggarwal Solutions For Class 6 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 6

All Subject NCERT Solutions For Class 6

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rsaggarwalsolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.