RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C

In this chapter, we provide RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 10 Percentage Ex 10C for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 10 Percentage Ex 10C Maths pdf, free RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 10 Percentage Ex 10C Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCER
ClassClass 7
SubjectMaths
ChapterChapter 10
Chapter NamePercentage
Exercise10C

RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 10 Percentage Ex 10C Download PDF

Question 1.
Solution:
(b) 34 = 34 x 100 = 75 %

Question 2.
Solution:
(c)
2 : 5 = 25 = 25 x 100 = 40%

Question 3.
Solution:
(c)
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 1

Question 4.
Solution:
(c) x% of 75 = 9
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 2

Question 5.
Solution:
(d)
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 3

Question 6.
Solution:
(b)
Let x% of 1 day = 36 minutes
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 4

Question 7.
Solution:
(a)
Let x be the required number
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 5

Question 8.
Solution:
(b)
Let x be the required number, then
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 6

Question 9.
Solution:
(d)
Let ore = x, then
5% of x = 400g
xx5100 400
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 7

Question 10.
Solution:
(b)
Let gross value of T.V = x
Commission = 10%
After deducting commission, the value
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 8

Question 11.
Solution:
(b)
Increase in salary = 25%
Let original salary = x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 9

Question 12.
Solution:
(c)
Let x be the number of total examinees
No. of examinees passed
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 10

Question 13.
Solution:
(c)
Let total number of apples = x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 11

Question 14.
Solution:
(b)
Present value of machine = Rs. 25000
Rate of depreciation = 10% p.a.
Value of machine after one year
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 12
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 13

Question 15.
Solution:
(c) Let x be numbers
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 14

Question 16.
Solution:
(c) 60% of 450
= 60100 x 450 = 270

Question 17.
Solution:
(d) Rate of reduction = 6%
Price after reduction = Rs. 658
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 15

Question 18.
Solution:
(b) Boys = 70% of students
No. of girls = 240
Girls percentage = 100 – 70 = 30%
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 16

Question 19.
Solution:
(c) Let number = x
11% of x – 7% of x = 18
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 17

Question 20.
Solution:
(a) Let number = x
35% of x + 39 = x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 18

Question 21.
Solution:
(c) Pass marks = 36%
A students get =145 marks
But failed by 3 5 marks
Then pass marks = 145 + 35 = 180
Maximum marks = 180×10036 = 500

Question 22.
Solution:
(d) Let number be = x
Then decreasing by 40%
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 10 Percentage Ex 10C 19

All Chapter RS Aggarwal Solutions For Class 7 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 7

All Subject NCERT Solutions For Class 7

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rsaggarwalsolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.