RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper

In this chapter, we provide RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper Maths pdf, free RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 7
SubjectMaths
ChapterChapter 12
Chapter NameSimple Interest
ExerciseCCE Test Paper

RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper Download PDF

Question 1.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 1

Question 2.
Solution:
Let the sum be ₹ x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 2

Question 3.
Solution:
P = ₹ 3625, A = ₹ 4495, T = 2 years
S.I. = A – P = ₹ 4495 – ₹ 3625 = ₹ 870
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 3

Question 4.
Solution:
P = ₹ 3600, A = ₹ 4410, R = 9%
S.I. = A – P = ₹ 4410 – ₹ 3600 = ₹ 810
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 4

Question 5.
Solution:
Let the sum be ₹ x
Amount = ₹ 2x
S.I. = (2x – x) = ₹ x
Time = 12 years
P = x, S.I. = x, T = 12 years
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 5

Question 6.
Solution:
Let the sum be ₹ 4
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 6

Mark (✓) against the correct answer in each of the following :
Question 7.
Solution:
(c) 9%
Let the sum be ₹ x
A = 49×40
We know:
A = P + S.I.
S.I. = A – P
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 7

Question 8.
Solution:
(c) ₹ 3500
A = ₹ 3626, R = 6%,
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 8
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 9

Question 9.
Solution:
(a) 9 months
P = ₹ 6000, A = ₹ 6360
S.I. = A – P = 6300 – 6000 = ₹ 360
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 10

Question 10.
Solution:
(c) 12%
Let the sum be ₹ x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 11

Question 11.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 12
P = ₹ 100x

Question 12.
Solution:
(b) 10%
Let the sum be ₹ x
Amount ₹ 2x
Time =10 years
S.I. = A – P = 2x – x = ₹ x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 13

Question 13.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 14
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 15
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 16

Question 14.
Solution:
(i) False
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 17
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 12 Simple Interest CCE Test Paper 18

All Chapter RS Aggarwal Solutions For Class 7 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 7

All Subject NCERT Solutions For Class 7

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rsaggarwalsolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *