RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper

In this chapter, we provide RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 5 Exponents CCE Test Paper for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 5 Exponents CCE Test Paper Maths pdf, free RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 5 Exponents CCE Test Paper Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 7
SubjectMaths
ChapterChapter 5
Chapter NameExponents
ExerciseCCE Test Paper

RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 5 Exponents CCE Test Paper Download PDF

Question 1.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 1

Question 2.
Solution:
Let the required number be x
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 2

Question 3.
Solution:
Let the required number be x.
(-20)-1 ÷ x = (-10)-1
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 3

Question 4.
Solution:
(i) 2000000 = 2.000000 x 106 [Since the decimal point is moved 6 to the left]
= 2 x 106
(ii) 6.4 x 105 = 6.4 x 100000 = 640000

Question 5.
Solution:
We have :
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 4

Question 6.
Solution:
We have :
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 5

Mark (✓) against the correct answer in each of the following :
Question 7.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 6

Question 8.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 7

Question 9.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 8
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 9

Question 10.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 10

Question 11.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 11
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 12

Question 12.
Solution:
(c) 3.263 x 105
A given number is said to be in standard form if it can be expressed as
k x 10n, where k is a real number such that 1 < k < 10 and n is a positive integer.
For example : 3.263 x 105

Question 13.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 13
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 14

Question 14.
Solution:
(i) True
645 = 6.45 x 102
[Since the decimal point is moved 2 places to the left]
(ii) False
27000 = 2.7 x 104
[Since the decimal point is moved 4 places to the left]
(iii) False
(3° + 4° + 5°) = 1
(iv) False
Reciprocal of 56 = Reciprocal of
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 5 Exponents CCE Test Paper 15

All Chapter RS Aggarwal Solutions For Class 7 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 7

All Subject NCERT Solutions For Class 7

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rsaggarwalsolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.