RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B

In this chapter, we provide RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B Maths pdf, free RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCERT
ClassClass 7
SubjectMaths
ChapterChapter 6
Chapter NameAlgebraic Expressions
Exercise6B

RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 6 Exponents Ex 6B Download PDF

Question 1.
Solution:
3 x 8 a2+4 = 24a6

Question 2.
Solution:
(-6x3) x (5x2) = -6 x 5x2+3 = -30x5

Question 3.
Solution:
(-4ab) x (-3a2bc)
= (-4) x (-3) a. a2.b. b. c
= 12.a2+1. b1+1.c
= 12a3b2c

Question 4.
Solution:
= (2a2b3) x (-3a3b)
= 2 x (-3) a2. a3. b3. b. b
= -6a2+3.b3+1
= -6a5.b4

Question 5.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 1

Question 6.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 2

Question 7.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 3

Question 8.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 4

Question 9.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 5

Question 10.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 6

Question 11.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 7
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 8

Question 12.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 9

Question 13.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 10

Question 14.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 11

Question 15.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 12
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 13

Question 16.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 14

Question 17.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 15

Question 18.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 16
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 17

Question 19.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 18
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 19

Question 20.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 20

Question 21.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 21
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 22

Find the products given below and in each case verify the result for a = 1, b = 2 and c = 3 :
Question 22.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 23

Question 23.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 24
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 25
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 26

Question 24.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 27
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 28

Question 25.
Solution:
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 29
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 6 Algebraic Expressions Ex 6B 30

All Chapter RS Aggarwal Solutions For Class 7 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 7

All Subject NCERT Solutions For Class 7

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rsaggarwalsolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.