RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 9 Unitary Method Ex 9C

In this chapter, we provide RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 9 Unitary Method Ex 9C for English medium students, Which will very helpful for every student in their exams. Students can download the latest RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 9 Unitary Method Ex 9C Maths pdf, free RS Aggarwal Solutions Class 7 Chapter 9 Unitary Method Ex 9C Maths book pdf download. Now you will get step by step solution to each question.

TextbookNCER
ClassClass 7
SubjectMaths
ChapterChapter 9
Chapter NameUnitary Method
Exercise9C

RS Aggarwal Solutions for Class 7 Chapter 9 Unitary Method Ex 9C Download PDF

Question 1.
Solution:
(c)
Weight of 4.5 m rod = 17.1 kg
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 9 Unitary Method Ex 9C 1

Question 2.
Solution:
(d) None of these 0.8 cm represent the map = 8.8 km
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 9 Unitary Method Ex 9C 2

Question 3.
Solution:
(c) In 20 minutes, Raghu covers = 5 km
in 1 minutes, he will cover = 520 km
and in 50 minutes, he will cover
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 9 Unitary Method Ex 9C 3

Question 4.
Solution:
(d)
No. of men in the beginning = 500
More men arrived = 300
No. of total men = 500 + 300 = 800
For 500 men, provision are for = 24 days
For 1 man, provision will be = 24 x 500 days (less men, more days)
and for 800 men, provision will be = 24800 x 500 days
(more men less days)
= 15 days

Question 5.
Solution:
(b) Total cistern = 1
Filled in 1 minute = 45
Unfilled = 1 – 45 = 15
45 of cistern is filled in = 1 minutes = 60 seconds
1 full cistern can be filled in = 60×54 = 75 seconds
More time = 75 – 60 = 15 seconds

Question 6.
Solution:
(a)
15 buffaloes can eat as much as = 21 cows
1 buffalo will eat as much as = 2115 cows
35 buffaloes will eat as much as
= 21×3515 cm = 49 cows

Question 7.
Solution:
(b) 4 m long shadow is of a tree of height = 6 m
1 m long shadow of flagpole will of height = 64 m
50 m long shadow, the height of pole 6 will be = 64 x 50 = 75 m

Question 8.
Solution:
(b) 8 men can finish the work in = 40 days
1 man will finish it in=40 x 8 days (less men, more days)
8 + 2 = 10 men will finish it in = 40×810 days
(more men, less days)
= 32 days

Question 9.
Solution:
(b)
16 men can reap a field in = 30 days
1 man will reap the field in = 30 x 16 days
and 20 men will reap the field in = 30×1620 = 24 days

Question 10.
Solution:
(c) 10 pipe can fill tank in = 24 minutes
1 pipe will fill it in = 24 x 10 minutes (less pipe, more time)
and 10 – 2 = 8 pipes will fill the tank in
= 24×108 = 30 minutes

Question 11.
Solution:
(d) 6 dozen or 6 x 12 = 72 eggs
Cost of 72 eggs is = Rs. 108
Cost of 1 egg will be = Rs. 10872
and cost of 132 eggs will be 108
= Rs. 10872 x 132 = Rs. 198

Question 12.
Solution:
(b) 12 workers take to complete the work = 4 hrs.
1 worker will take = 4 x 12 hrs. (less worker, more time)
15 workers will take = 4×1215 hrs. (more workers, less time)
= 165 hr. = 3 hrs. 12 min

Question 13.
Solution:
(a) 27 days – 3 days = 24 days
Men = 500 + 300 = 800
For 500 men, provision is sufficient = 24 days
For 1 man, provision will be = 24 x 500 (less man, more days)
and for 500 + 300 = 800 men provision
will be sufficient = 24×500800 = 15 days
(more men, less days)

Question 14.
Solution:
(c) No. of rounds of rope = 140
Radius of base of cylinder = 14 cm
Radius of second cylinder of cylinder = 20 cm
If radius is 14 cm, then rounds of rope are = 140
If radius is 1 cm, then round = 140 x 14 (less radius more rounds)
and if radius is 20 cm, then rounds will
be = 140×1420 = 98 (more radius less rounds)

Question 15.
Solution:
(d) A worker makes toy in 23 hr= 1
He will make toys in 1 hr = 1 x 32
and will make toys in 223 hrs. = 1 x 32 x 223
= 11 (more time more toys)

Question 16.
Solution:
(d) A wall is constructed in 8 days by = 10 men
It will be constructed in 1 day by = 10 x 8 men (less time, more men)
10 x 8
RS Aggarwal Class 7 Solutions Chapter 9 Unitary Method Ex 9C 4
More men required = 160 – 10 = 150

All Chapter RS Aggarwal Solutions For Class 7 Maths

—————————————————————————–

All Subject NCERT Exemplar Problems Solutions For Class 7

All Subject NCERT Solutions For Class 7

*************************************************

I think you got complete solutions for this chapter. If You have any queries regarding this chapter, please comment on the below section our subject teacher will answer you. We tried our best to give complete solutions so you got good marks in your exam.

If these solutions have helped you, you can also share rsaggarwalsolutions.in to your friends.

Leave a Comment

Your email address will not be published.